Expeditie

Try-out Monte Perdido september 2015

 

Muco + leven = topsport = Ecuador 

Tien mensen met mucoviscidose en tien begeleiders gaan naar de hoge Andestoppen in Ecuador. De hoofdstad Quito ligt op meer dan 2800m, maar de vulkanen die wij willen beklimmen zijn hoger dan 5000m.

De Cotopaxi is zelfs 5897m hoog. Deze mensen zo ver (en hoog) krijgen vraagt een serieuze voorbereiding en planning.

Help ons dit te verwezenlijken!

 

Muco + gezond leven = lang leven!

We willen aantonen dat je met een chronische ziekte toch een normaal leven kunt leiden. Sport en beweging zijn heel belangrijk in de dagelijkse therapie van mucopatiënten. Met dit project gaan we grenzen verleggen! 

 

Sport promoten bij iedereen met muco

We geloven dat een actieve levensstijl iedere patiënt in Vlaanderen, België en ook Ecuador ten goede komt. Met behulp van onze expeditie willen we aangepaste begeleidingsprogramma’s opstellen, die samen met fysiotherapeuten en tracking tools, mucosporters zullen motiveren en inspireren. We willen ook het effect van een dergelijke interventie op de levenskwaliteit evalueren aan de hand van een longitudinale prospectieve studie.

 

De relatie tussen muco en sport bestuderen

Door onderzoek naar inspanningsfysiologie en training bij mensen met mucoviscidose willen we op termijn een methode ontwikkelen om mucopatiënten optimaal te laten genieten van sport. En zo hun leven te verbeteren. Want de juiste aanpak zal hen helpen hun beperking te compenseren.

 

Met jouw steun

...trekken we 21 januari 2017 naar Ecuador om in verschillende fases de Cotopaxi te beklimmen.  Alle kandidaten worden gescreend en voorbereid, zowel de deelnemers met muco als hun begeleiders. Samen met UZ Leuven, de KU Leuven, The Bakala Academy en Outward Bound verzekeren wij de omkadering van dit initiatief.

Maar enkel met jouw steun geraken we tot de top. Doe een gift en sponsor onze aangepaste trainingen, expeditiekledij, de hoogtestage of een ander onderdeel van deze belangrijke expeditie.