Onderzoek

Een wetenschappelijke droom 

Naast de intensieve beklimming van deze mythische vulkanen voorzien we ook wetenschappelijk onderzoek naar het verloop van muco op grote hoogte. Dit uitzonderlijk kader is een uitgelezen kans voor wetenschappers. Van deze studie zal u zeker nog horen en met het ingezamelde geld willen we bijkomend onderzoek naar de behandeling van mucoviscidose stimuleren! 

De Muco Ecuador Expeditie zal de longfunctie en andere parameters tijdens de voorbereiding en tijdens de expeditie testen.

Waarom? Omdat we in het ziekenhuis mensen met mucoviscidose stimuleren om intensief te sporten. We willen zien of mucosporters die zware inspanningen doen, hun longcapaciteit of hun klachten kunnen verbeteren. We zullen meten wat het effect is van het voorbereidingstraject en van de training op de inspanningscapaciteit . We hopen aan te tonen dat de grote hoogte en het stevig sporten veilig zijn en de longen een boost kunnen geven. 

Dit wetenschappelijk onderzoek wordt geleid door Prof. Dr. Dupont. Hij heeft al eerder ervaring opgedaan tijdens de expeditie naar de Aconcagua in Argentinië. Onderzoek werd toen uitgerold voor astma-patiënten. Ook Prof. Dr. Troosters verleent zijn medewerking door wetenschappelijk geijkte activity trackers hiervoor ter beschikking te stellen.

Dit onderzoek kan je hier downloaden.