Voorbereiding

Grondige en professionele voorbereiding

Tien maanden voor de expeditie (21/01/2017 - 3/02/2017) zal een zorgvuldige selectie gebeuren door prof. Dupont in overleg met de behandelende arts van de kandidaat-deelnemers.

Na de selectie zullen alle deelnemers een inspanningsproef ondergaan en wordt op basis daarvan voor iedereen een aangepast trainingsprogramma opgesteld.

In de loop van de voorbereiding wordt iedereen nauwkeurig opgevolgd.

Op geregelde tijdstippen zullen wandeltochten en andere sportactiviteiten  georganiseerd worden om de groep mentaal en fysiek optimaal voor te bereiden op de grote tocht.

 

Outward Bound

Tijdens het weekend 21-22 mei werd een teambuildingsweekend georganiseerd in Lustin. Dit gebeurde in samenwerking met Outward Bound, de internationale non-profit gespecialiseerd in ervaringsgericht leren. Zij staan garant voor veiligheid en individuele procesbegeleiding in de voorbereidingsfase en tijdens de beklimming.

Bekijk hier onze film van het teambuildingsweekend.

 

The Bakala Academy

...were science meets sports.  Deze partner speelt een belangrijke rol in het hele verloop van de voorbereiding.  

Het Athletic Performance Center heeft een uniek Altitude Center met vijf gastenkamers en voldoende leef- en recreatieruimte waardoor een comfortabele leefomgeving op gesimuleerde hoogte gecreëerd wordt.  Hier werd iedereen reeds op de gevoeligheid voor de hoogteziekte gecontroleerd.  Juist voor het vertrek (21/01/2017) gaan we hier acclimatiseren.

In het Performance Center staat het testen en de training van sporters centraal, en dit op elk niveau met het juiste advies voor zijn of haar persoonlijk doel. Alle uitgevoerde testen zijn wetenschappelijk onderbouwd en het advies wordt steeds aangepast aan de laatste wetenschappelijke bevindingen.  Iedereen kreeg een persoonlijk trainingsschema en is hiermee aan de slag gegaan: op een veilige manier de conditie verder opbouwen.

 

In Ecuador klimmen

...kan slechts tijdens een beperkte periode. Maar dan nog blijft het een huzarenstukje. De vulkanen liggen er eenzaam bij. Weer en wind hebben er vrij spel.

Met een aangepast programma zullen wij met z’n allen de vulkanen bedwingen en geschiedenis schrijven.  Zowel hier in België als in Ecuador wordt een specifiek traject uitgerold.

 

10 september 2016 training hoogtemeesters in Freÿr

Een gezamenlijk verkende omloop verschillende keren afleggen.

- Hoogtemeters maken (we proberen aan de 600m te geraken)

- Controle vaardigheden dalen en klimmen

- Testen behendigheid op moeilijker terrein

- Uithouding van de deelnemers inschatten


Een eerste kennismaking met techniek :

- Aanpassen van stijgijzers

- Goed gebruik van telescopische stokken aanleren

 

8 oktober 2016 dagtocht in de buurt van de Hoge Venen

Wandeling aan een hoog tempo rond het meer van de Gileppe. Ook werd de techniek van stappen op een helling en een slechte ondergrond verfijnd.

22 oktober 2016 trektocht door het Pajottenland  

Met Gooik als uitvalsbasis stond een duurtocht met rugzak op het programma.  

6 november 2016 duurtocht in de Kempen

Vanuit Herentals startte een stevige wandeltocht in de Kempen.

 

21 januari tot 3 februari 2017 Muco Ecuador Expeditie